ettvarvruntjorden

Tänker mycket men försöker göra desto mer.

Dag 104

Publicerad 2012-10-27 15:14:36 i

Muizenberg. Senast jag var här var det ljusare, inte lika blåsigt. I torsdag var det disigt, dimmigt, tungt. Lite som att referera till min sinnesstämmning för tillfället. Shit, livet borde vara fabulöst, fantastiskt, underbart. Men det är det inte riktigt. Terminen slutade igår, riktig skolavslutning med filmvisning (som jag och svensken Sara klippt ihop - sjukt stolta), fika och presentutdelning. Folk grät, jag förstår helt ärligt inte riktigt varför. Kanske har varit lite av mitt problem här - jag har varit lite för distanserad, hållt folk på lite för långt avstånd. Vet att tiden är kort så jag orkar inte riktigt engagera mig, släppa in, anstränga mig. Och även fast jag vet om det, och förbarmar mig lite över det så orkar jag inte riktigt anstränga mig. "I like to be alone, but I have feeling lonely" var ett citat jag hittade för ett tag sen, och det stämmer verkligen. Eller som Nille sa, "du hatar männiksor men hatar nästan mer att vara ensam. Hur ska det gå ihop?".
 
För tillfället försöker jag samla mina krafter och mitt mod att ta mig från Stellenbosch. Som det ser ut nu kommer jag spendera en vecka till här, packa, planera och fixa. Efter det åker jag nog upp till Namibia, Botswana, och på något sätt ta mig in till Mozambique. Jag vill sandsurfa i Namibia, åka till Okavangadeltat och se Victoria falls i Zambia och ta mig till Mozambique för dykningen. Sen avslutar jag en vecka i Kapstaden innan jag tar mig hem. Förhoppningsvis får jag tag på lite jobb så jag kan börja spara ihop de pengar jag slösar bort här under tiden. Resan kommer ske med några tjejer jag knappt känner, två från USA och en från Kanada. Vi får se hur det går, som sagt är min toleransnivå inte på topp för tillfället. 
 
Just nu känner jag att jag egentligen mest vill stanna upp, ha tid att bara vara, där jag känner mig bekväm och trygg. Rent praktiskt så vill jag bygga något. Jag har varit lite inne på det tidigare, köpa ett hus, renovera (gärna i Sydafrika). För det behövs det pengar.. Äh, min hjärna svävar iväg. Handlar väl mest om att jag börjar inse att jag endast har en termin kvar i skolan på min bachelor - och sen då? 
 
Blev ju inte så mycket vettigt av det här. Nedanför bjuder jag på lite bilder från när vi var i Muizenberg över dagen. Det var blåsigt och ganska kallt, ser mysigare ut än vad det var. Den senaste tidens lärdom är iallfall att försöka gå vidare. Mycket har hänt här nere och dessvärre har jag väl insett att saker är aldrig riktigt vad man tror att det är. Åter igen - stå på egna ben, våga ta initiativ, våga vara sig själv. Hejja mig!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Skolavslutning

Publicerad 2012-10-26 10:03:49 i

Kolla vad jag har lyckats odla! Idag är det skolavslutning. Sen väntar livet. Jag har inga planer. Gulp!
 

Dag 88

Publicerad 2012-10-11 12:47:09 i

Huvudvärken har lagt sig och jag ska ta några stapplande steg ut i solljuset. Bokarbete, here I come. Madde räddade min dag genom att psykologskypa med mig under morgonen - det var välbehövt. Slutet börjar närma sig, jag börjar nästan bli melankolisk men ändå upprymd. Har fortfarande inte gjort några planer, trots försök att dra i trådar. Annars tycker jag det här är ganska så smart sagt, både i IQ och EQ.
 

Mitt framtida hus

Publicerad 2012-10-10 09:54:04 i

Tacka vet jag google maps, nu kan jag smygspana på mitt framtida hem konstant. Det ser inte så mycket ut för världen, men tro mig, det är det. Om bara ägarna hade lust att ge det till mig..
 

Dag 87

Publicerad 2012-10-10 09:27:57 i

Jag är sjuklig med massa huvudvärk å sådär så det gör ont bakom ögonen. Solen skiner ute och jag försöker trösta mig med att äta vattniga jordgubbar. Lyckades med konststrycket att välta ner en heeeel flaska med nyinköpt chutney så hela flaskan gick sönder - dubbelloose, ingen flaska, ingen chuntey. Skolan sitter upp till halsen på mig, för tillfället håller jag på och sammanstället en bok som min grade 3 klass har skrivit och ritat, kommer bli fab, men mycket jobb. Cruisat runt lite på Aftonbladet och insett att de som läser på Försvarshögskolan tjänar mest pengar av alla nyexaminerade, det skulle ju vara nått. 
 
Annars så har jag väl mest insett att jag skulle kunna flytta hit på heltid. Har hittat ett fantastiskt ruckel till hus precis ovanför en fantastisk dykplats utanför Simons Town. Vitt trähus med stooora fönster ut mot havet. Det ser liksom inte ut som att någon bor där. Så i mitt huvud så kommer jag köpa det huset och bosätta mig där i framtiden. Sitter och spanar på google maps exakt adress för att kunna kolla hur mycket en property i området kostar, haha. Som om jag någon gång skulle kunna! Fast Försvarsskolan finns ju alltid som ett alternativ..
 
 

Ni kan kalla mig dykmästarn!

Publicerad 2012-10-06 18:51:00 i

Här är jag och Sara, min fantastiska dykbuddy, tjejen jag litar på i vått och torrt, höhöh. Hon går också på LSCE, är från Sverige, bär "konstiga" glasögon, är blond, bär 6 kg i viktbälte och ja.. alla blandar ihop oss. Måste det verkligen alltid vara så. Enda sen jag började i ettan har jag haft en dubbelgångare som ingen kan hålla isär. Inte för att det är fy skam, men ändå.
Nåväl. Dyket idag var fantastisk som vanligt, åkte till "Shark alley" men inga hajar såg vi idag. Men men. Nu är jag galet trött och ska försöka vila upp mig innan ikväll, inte direkt för att jag har några specifika planer, men iallafalllll.
 
KRAM!
 
 
 
 
ps. Vattnet är sjukt kallt, så ja, det är sant, jag har på mig 3dubbla våtdräkter.

Dag 81

Publicerad 2012-10-04 12:08:59 i

Det är mycket nu. Dagarna räknas ner och antalet uppgifter känns bara som att det går upp. Betar av saker en efter en men trots det känner jag mig så sjukt oeffektiv. Har suttit med samma arbete i 4 dagar nu, 1500 ord med frågeställningen "varför är Afrika fattigt". Herreminjävlar om jag visste det hade jag väl redan löst problemet?! Så nu valde jag att ändra min frågeställning själv till "hur påvekar aid demokratiseringsprocesser". Som det ser ut nu så kommer IKK inte ha några jobb i framtiden då dagens dirskus tydligen hatar allt som har med västs implementering av idéer överhuvudtaget, även fast det kommer till demokrati. Fast på något sätt så förstår jag dem.. Regnet öser fortfarande ner och helgen som skulle utövas med disko kommer snarare hamna framför ett skrivbord. Suck! Och förhoppningsvis lite dyk! Iallfall, dags att ta mig i kragen, sluta slå rekord i hur många gånger man kan gå in på FB under en dag och GET TO IT!
 

Om

Min profilbild

Moa Ekstrand

Försöker ta dagen som den kommer men har ofta huvudet uppe i det blå - eller snarare på någon annan plats. Min utmaning är att uppskatta dagen, min styrka är min nyfikenhet och driften att alltid söka mig vidare.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela