ettvarvruntjorden

Tänker mycket men försöker göra desto mer.

Life is not about whats better then..

Publicerad 2008-12-31 00:25:05 i Allmänt,

Nytt ar! Vi innan ni. Och sa var det det dar med nyarsloften. Man hittar alltid pa nagot, fyndigt, klyftigt som man kanner att ja, det har kanske man iallfall kan hoppas att lyckas med (sluta roka, bara godis pa lordagar, TV bara en timme per dag, inget smor pa mackan (trots att alla vet att det ar smoret som gor det..)) Na, inga nyarsloften for min del. Om det skulle vara nagot sa skulle det val vara rubriken. Carpe diem som vissa skulle vilja kalla det. Alldeles for klycshigt for min del, klyschor ar nog det varsta jag vet. Men kanske forsoka uppskatta det var ar med om for tillfallet, inte titta tillbaks for mycket, men inte heller vanta for mycket pa framtiden. Klart man kan dromma, men inte lata dem ta over vardagen, for vad har da vardagen for substans?

Julen hos Owen var fantastisk. Julmusik och supermycket mat, stammning och julgran. Och all svensk mat forstas! Efter julen for vi nastan direkt ner till Batemans Bay och motte upp Eddie igen. Tva bilar, ett talt och ivag pa roadtripp ner till Melbourne! Hamnade forsta natten i Mallacoota (storsta campingplatsen i den sodra hemisfaren!), hade vart egna lilla camp med hangmatta och fyra sma campingstolar. Morgonen darpa pa vagen till Phillip Island, bara 20 minuter efter att vi kort ut fran campingen ringer Gabbi och sager att det ar nagot fel pa deras bil. Nan timmes vantan pa bergningsbil och dom tar sig tillbaks till Mallacoota och inser att bilen ar totaldod. Medan dom spenderar natten pa en traplanka i en bat cruisar jag och Eddie runt langst kusten, badar och hamnar hos Eddies vanner pa Phillip Island.

Lyckades tillslut motas upp i Melbourne tillsammans med hela gamla sydamerikaganget, Jason, Chris och Richard och det ar hemma hos Chris vi bor nu. Hans pappa ar helt underbar, morgonjympa med Wiitennis varje morgon! Ikvall (nyar) blir det lite allt mojligt, hemmafest, ska forsoka boka bord pa en resturang, upp i en privat lagenhet i ett hoghus mitt i melbourne for att se fyrverkerierna och sen ansluta oss till den festiva stamningen pa Federation Square. Kommer bli toppen, och det ar kul att vi ar sa manga.

Melbourne ar en helt underbar stad. Jag far lite samma stamning har som Kapstaden, bara det att Melbourne ar sakert 30ganger storre. Helt klart en stad jag skulle kunna tanka mig att spendera mer, mycket tid i. Planerna for Australien ar fortfarande losa, ska forsoka ta mig upp till Fraiser Island och halsa pa Denny i Brisbane, sen blir det ner till Clara i Snowy Mountains och Owens fodelsedagsfest. Jaja, somsagt man ska inte tanka for mycket pa vad som komma skall, tar det lixom lite pa vagen.

Ut i gramuliga Melbourne idag. Ovriga i familjen sitter och spelar bowling pa Wii. Varfor ga till en bowlinghall nar man kan gora det hemma? Fast ar det inte lite kanslan av det riktiga ljudet, skorna som klammer och hur fingrarna ar antigen for stora och man hela tiden tappar klotet, eller lite for sma och har en tendens att fastna i halen nar man skjuter, som gor det?

GOTT NYTT AR.

Drommer om en vit jul!

Publicerad 2008-12-24 14:21:40 i Allmänt,


GOD JUL mina sma nissar. Hoppas snon faller mjukt, att Kalle ar lika irriterande som vanligt och att ni om en vecka kommer spy pa all julmat ni dag efter dag maste proppa i er for att det snart, snart ska ta slut. Sjalv bakar vi uppskattade lussebullar, steker omtyckta kottbullar och lagar fantastisk Janssons. Men det smakar ju aldrid riktigt lika bra som i Svedala och snon faller ju inte riktigt lika frekvent har. (Det kan val iof ifragasattas i de sodra delarna, da aven Stockholm ditraknad.) Maste dock ge props till australienarnas valdekorerade hus (nastan lika bra som NK) och extrema julspirit. De undrar varfor vi inte smyckar vara hus lika mycket, jag skyller pa elrakningen mer an att det ser sjukt tacky ut och att alla i kvarteret skulle lynchmobba den stackars manniska som nagonsin skulle vaga hanga ut mer an en blinkande Rudolf och nagra tradgardstomtar.

Det var det for mig. Halsa Kalle och gor en snoangel for min del. Saknar er alla.

ps. Jag saknar kall, frisk, ren vinternattluft. Tank pa det nasta gang ni gar ut. Andas lite djupare.

In every new meeting you get to know something new about yourself.

Publicerad 2008-12-23 06:24:20 i Allmänt,

Kan man generalisera sigsjalv sa mycket att man faktiskt VET att man kommer fa nya vanner, veta sina reaktioner i situationer som kan likna situationer man varit med om forut ect? Lika som att en matratt kan smaka annorlunda trots att den heter samma sak pa menyn kan motet med en van, gammal som ny vara annorlunda varje gang.

Nu har jag alltsa landat i Australien, det forlovade landet soderut. OJ vad man har hort mycket (hur manga svenskar har inte varit har) och sett mycket (Steve Irwin och Doktorn kan komma!). Sjalv har jag inte haft en enda plan i detta land. Gabbi, Owen, Clara, Denny, Eddie, Jason, Chris och Vas. Det var val ungefar det som var planen. Och tva veckor senare fortfarande ar.

Landade alltsa i Australiens stad som nog flest personer tror ar huvudstaden, Sydney. Jag, Myggan (Bibbi), Goliat/Liltoe (Lito) och Rakan (Andrea) installerade oss snabbt i vart hatade hostel som vi snart larde oss att alska och tog Sydney och turistattraktionerna med storm. Hann val med det mesta som Harbor Bridge, Operahuset, 360graderstornet Sydney Tower likval som de mindre turistiga sakerna som Newtown och flera promenader. Sparar dock Aquarium och liknande museer till senare sa jag har nagot att gora nar jag kommer tillbaks till huvudstaden helt sjalv..

Efter 4 dagar av turistande och festande drog sig halva ganget vidare i livet medan jag och Andrea valde att ta farjan over till Manly och bo hos Eddie nagra dagar. Beachhus med rattor i koket och en liten tradgard i sovrummet madde vi riktigt bra med soffan som sangplats och verandan som matplats. Strand och chill i tre dagar innan Andrea drog sig vidare och jag och Eddie packade bilen med picknick och surfbradorna. Vi spelade musik, at och korde kusten runt innan han fick slappa av mig vid bussarna och jag tog min 3 timmar innat landet.

Det var dags for den officiella huvudstaden, Canberra! Clara, Gabbi, Owen och hans underbara familj, och har ar jag an. Har varit pa ett akta australienskt BBQparty, lart mig spela tennis och cricket, sett vilda kangrur och emus, traffat nya manniskor, tanjt mina fordomar och forutfattade meningar, picknickat vid vatttenfall och sett himlen fargas guld i en farg jag aldrig tidigare skadat. Idag ar det dagen innan julafton och jag och Clara ska baka lussebullar. Det kommer tydligen bli fullt hus med hela Owens tjocka slakt. Vi har en julgran och i kopcentrumet sjunger de ironiskt om drommen om vita jular, renar och sladar. Jag tycker allt ar ett stort skamt.

Har kommer jag stanna till over julen och sedan blir det biltripp tillsammans med Eddie ner till Melbourne over nyar. Dar kommer jag stanna med Chris och Jason (!) och forhoppningsvis mota upp Vas och Andrea igen. Efter det vet jag inte riktigt var vinden for mig, det aterstar val bara att se.

Det kanns spannande och lasktigt att veta att jag snart inte kommer ha sakerheten vid sidan. Att resa tillsammans med nagon gor att man alltid kan slappna av. Man vet att man ar saker. Mer saker i nya moten, mer saker om nagot otippat, obehagligt skulle handa. Men hur mycket missar man inte av att alltid kanna sig saker. Man kanske bara maste kasta sig ut ibland. Gora det man absolut inte vagar gora for att bevisa for sigsjalv att man faktiskt klarar det. Och tank hur mycket man lar sig om sigsjalv, av andra, om omvarlden bara genom att bara.. vara.



Kakan, Rakan och Myggan.



Tennisredo!


Cricket i full gang.


Owen visar ballsence och flasksence.

Ska forsoka fa upp bilder fran stora kameran ocksa, det ar ar bara fran kompakten. Ha en superfin jul, min kommer vara solig!

Handlingar.

Publicerad 2008-12-21 02:32:28 i Allmänt,


Igar gick jag pa toaletten utan att veta om toapappret skulle racka. Living on the edge!

Jag ska uppdatera pa riktigt sa snart jag kan. Skriver nu bara for att jag vill att ni ska veta att jag lever och utmanar odet. For det ar val det livet gar ut pa?

Always go before it's time to leave.

Publicerad 2008-12-08 10:35:55 i Allmänt,

Hej mina fina. Nu sitter jag i lägenheten, väskan är färdigpackad, ska ut och äta lunch med Helen och sen bär det av igen till nya breddgrader. Det är lite sorligt, jobbigt att lämna Kapstaden. Jag har haft en så otroligt bra tid här, träffat helt underbara människor, vart med om så mycket roligt, läskigt, omvälvande och stillande.

För att försöka briefa upp allt, på tre veckor har vi: Åkt på safari, hängt på stranden några dagar, simmar med vithajar, hyrt bil och stått på världens (näst) sydligaste punkt, varit på elektro/techno festival, varit på vinprovning, klättrar upp för berg, trott att vi ska dö, träffat helt otroliga människor, varit på sommarfestival och sett helt underbara artister, dansat i Jack Mantis studio, ridit,  fått sydafrikas bästa saxofonspelare att bli kär i mig genom att dansa runningman, ätit bland det godaste jag någonsin ätit, druckigt bland det godaste jag någonsin har drickt, och allt till det mycket facila priset av billigt! Festerna, resturangerna, barerna, människorna, allt är bara enkelt, man får vara som man vill, och allt är OK. Det kommer bli svårt för den här resan att slå Kapstaden..

Always go before it's time to leave, Helen nämnde det natten vi satt uppe på Signal Hill, hade picknick och förundrades över valarna man såg i havet, solnedgången och stjärnhimlen. Och inte förglömma skorpionen som kom krypandes över filten när vi låg och njöt som mest.
För visst stämmer det?

Om

Min profilbild

Moa Ekstrand

Försöker ta dagen som den kommer men har ofta huvudet uppe i det blå - eller snarare på någon annan plats. Min utmaning är att uppskatta dagen, min styrka är min nyfikenhet och driften att alltid söka mig vidare.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela