ettvarvruntjorden

Tänker mycket men försöker göra desto mer.

Att fa sina fordomar brutna ar val bland det basta som finns? Efter att fa sina fordomar bekraftade that is.

Publicerad 2009-01-21 06:03:18 i Allmänt,


Nar var senast? Har gar tiden extremt snabbt, samtidigt som den gar sakta. Och ar det inte konstigt att vid en speciell linje drar man tillbaks klockan, sa den ar vid exakt samma tid nar man kommer fram till sin slutdestination som nar man borjade aka? An sa lange har det mesta varit enkelt. Livet, kanslorna, motena, tankarna. Jag ar nastan lite besviken pa migsjalv att jag inte tagit mer tillvara pa tiden, skrivit och funderat. Men maste man alltid vara sa serios? Jag tar nastan lite for givet att jag kommer ha mer tid till sant nar jag reser ensam, att  jag kommer behova reflektera mer. Och det finns inte sa mycket att tanka pa har, Akersbergaungdomar med spretigt har, wifebeaters och laderhalsband som skryter om senaste fyllan och basta graset. Jag tror jag har blivit for gamal.

Sen sist, da jag befann mig i Melbourne har jag lyckats ta mig kusten upp till Brisbane. Jag och kompanjonen Eddie korde fran Melbourne, plockade upp Andrea pa vagen och korde The great Ocean road pa Australiens sydkust for att se The 12 Apostels, typ jattestora raukar mitt ute i vattnet. Nagra harliga dagar dar med vacker utsikt, vilda koalor i traden och harligt umgange. Jag och Eddie borjade kora upp mot Sydney dar han bor och lyckades pa 16 timmar (BEDRIFT!) ta oss till hans foraldrar i Batemans Bay. Dar hangde vi i nagra dagar, surfade, traffade hans vanner, halsade pa kangrur och gick pa lokalpuben med 15aringar som tiggde ol. Tog oss sedan upp till Sydney dar jag inte blev sa lange utan tog nastan pa en gang flyget upp till Brisbane och halsade pa Denny och hans van Jaana. Andrea motte upp och vi tog oss tillsammans till Fraser Island (varldens storsta sando) pa en sandar sjalvdriven tour med ett ihopsatt gang som skulle handla mat och kora bil och umganga tillsammans i tre dagar och tva natter. Saklart sa hamnade vi med ett gang med 6 tyskar och 2 hollandare. 3 av dem kunde inte prata engelska resterande var unga killar vars enda kommentarer var fragan om var man kunde kopa ol. HARLIGT, tankte jag ocg Andrea, det har ska vi val lyckas ta oss igenom, lagom lyckliga att iallfall inte komma i gruppen med killen som var rappare, kallade sig Dkhon, alltid hade solglasogon (aven i bussen nar det var natt) och aldrig hade pa sig en troja (aven i bussen nar det var natt).

Forsta dagen var val lite av en katastrof med en middag som slutade med att alla var matta och glada pa kott nar jag och andrea antligen fick mojligheten att grilla lite majskolvar. Man tackar for hjalpen och gruppgemenskapen. Till raga pa det satt nagra av dem och grinade att dingosarna (vilda hundar) hade lyckats stjala ett paket med kottfars de skulle ha dagen efter (som anda skulle hinna bli gamalt sa jag forstar inte riktigt..).. Andra dagen var det meningen att vi skulle vanta tills lagvattnet kom in, men tankte vi pa det? Nej nej, off and go med motorn sprutandes med vatten runt sig och i min skalle gick det vara runt 500dollar for saltvatten i motorn, 500dollar for saltvatten i motorn. OK, inte en formogenhet, men jag vantade heldre en timme eller sa istallet for att behova vara forst pa nasta campingplats. Vi kom fram till en liten sjo som lag med sandberg runtomkring sa jag och mina nyfunna vanner fran england hade tavlingar om vem som kunde rulla, springa och gora dubbelkullerbyttor snabbast. Jag forlorade iallfall inte! Pa kvallen hade vara harlliga tyskar skarpt upp sig lite (aka olen och drickat var slut) sa vi hade en trevlig middag tillsammans som slutade med att jag och Andrea claimade bilen som var sovplats eftersom en av hollandarna snarkade sa mycket att taltet ramlade ner (jag ljuger inte!). Sista dagen for vi vidare till en sjo med sanden sa vit att man blev blandad och vattnet lika klart som i en pool. Dar fortsatte jag leka med mina engelskman och norkan Anette som vi traffat. Spelade boll, volleyboll jag bestamde att vi skulle bygga en pyramid ect. Tre timmar senare och jag kommer pa att mina lappar gor lite ont. Attsingen glomde att fortsatta smorja in ansiktet efter att jag badat (iof var jag i vattnet hela tiden men iallfall!). Sa nu sitter jag bara och vantar att jag kommer se ut som en omsande orm i ansiktet, usch! Tillbaks pa hostelet och avslutningsmiddag med alla grupper. En av hollandarna visar sig vara en ganka bra kille, och vilka spenderar inte vi natten med an killarna vi skrattade at pa bussen for de konstant skulle gora bakatvolter och sitta i bussen med solglasogan och ingen troja. Som det kan ga.

Ner till Brisbane igen dar jag och Andrea har en superutekvall. Vi tar en barrunda och hamnar pa ALLA mojliga olika barer ni kan tanka er, finbar, olhak, poshbar med utsikt over staden, biljardhall och det basta, PIMPdansstalle. Killarna var jalla-jalla med halskedjor och tjejerna drog varandra i haret och kallade varandra cunt och bitch. Helt underbart! Akte dagen efter vidare till Byron Bay och shoppade (aotch!) och surfat. Andreas kompis Sean bor i narheten sa han har kommit och halsat pa varje dag och for tillfallet bor vi hemma hos honom i Currumbin pa guldkusten. Imorgon ska jag mata kangrur och surfa (de bor med vattnet 100 fran huset) och pa fredag ska vi ivag och fiska. Efter det bar det upp till Brisbane for mig del for att fira Australiaday med Jaana och Denny! Darefter kommer Gabbi upp och vi reser guldkusten ner pa cirkus 2 veckor. Jag splittras fran Andrea om nagra dagar, kommer bo hos hennes kompis Sean fam till att de aker till Bali pa lordag.

Att se tjejer catfightas, dra varandra i haret och kalla varandra de med otrevliga orden ar bland det basta jag varit med om. Pa sa satt kan fordomar vara helt underbara, och att de faktiskt bekraftades. Samtidigt var jag otroligt glad och nastan skamdes att jag hade sa laga tankar om tyskarna men att det visade sig att jag hade fel. Men allt har val att gora med intressen, mognad och kanske ens eget satt att acceptera folk? Ah, jag orkar inte vara serios idag. Nu ska jag ut och surfa!


Hang hemma hos Jason med ganget och hans hund.


Hur manga far plats i en barnrutchkana? Fyra ar svaret!


Eddie, jag och Andrea framfor de 12 apostlarna pa The Great Ocean Road.


Vilda kangrur i Batemans Bay.


Bland ormar och spindlar och hajar i vattnet efter surf i Batemans Bay.


Eddie, jag och Andrea gick och sag Lykke Li i Melbourne.


Pavag ut med fargan till Fraser Island.


Trangt men mysigt inne i bilen.


Ganget lagar middag.


Hela laget bil tre.


Vraket ute pa on.


Jag och Andrea letar hogre hojder.


Lake Mcquinze pa Fraser Island.


Hall i hatten. Och se upp for hajarna nedanfor!


Haftiga trad i Brisbanes Central Garden.


En Tazmanian Devil i Currumbins zoo.


Jag matar kangrur!


Och kuddlar upp med koalor!


Fina minnen fran Manly, Eddies fina cykel och veranda..


.. och saklart tomtarna pa stranden.

Om

Min profilbild

Moa Ekstrand

Försöker ta dagen som den kommer men har ofta huvudet uppe i det blå - eller snarare på någon annan plats. Min utmaning är att uppskatta dagen, min styrka är min nyfikenhet och driften att alltid söka mig vidare.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela